Δευτέρα 21 Μαΐου 2007

Περι αεροδρομίου Ανδραβίδας

Πείτε μας την γνώμη σας...

3 σχόλια:

ian είπε...

Χαιρετιζω κι εγω το διαδικτυακο τοπο συναντησης των απανταχου αναγνωστων της 'Θεσης'. Το θεμα του αεροδρομιου τελικα εχει εξελιχθει σε φετιχ. Για μια ακομα φορα, οι Ηλειωτες θαμπωθηκαν και εντυπωσιαστηκαν απο την εμπνευσμενη προταση πολιτικων και πολιτικαντηδων για τη λειτουργια του υπαρχοντος -κι ενοχλητικου- αεροδρομιου ως πολιτικου. Ωστοσο μη νομιζει κανεις πως τα προβληματα μας θα λυθουν ως δια μαγειας οταν περα απο τα μαχητικα, θα μας παιρνουν τα αυτια (θα μας φερνουν αραγε τουριστες;) και τα τουριστικα αεροσκαφη. Η συνεισφορα του αεροδρομιου σε θεσεις εργασιας θα ειναι ασημαντη, ενω οπως εχω γραψει παλαιοτερα σε αρθρο μου στην εφημεριδα, μαλλον συμπληρωματικο παρά προαπαιτουμενο ειναι για την τουριστικη μας αναπτυξη. Κοιτωντας το δεντρο λοιπον, ισως χανουμε το δασος... Υπαρχουν πολλα πραγματα που επιβαλλεται να γινουν προκειμενου να αναπτυχθουμε τουριστικα. Επιμενοντας στη λειτουργια του πολιτικου αεροδρομιου ξεχναμε ολα τα υπολοιπα. Μηπως καποιους τους βολευει αυτη η κατασταση;

Ανώνυμος είπε...

Αιδώς Ηλείοι!!.
Όχι μόνο το δάσος χάνεται αλλά τελικά ούτε και το δέντρο είναι αυτό που βλέπουμε!.
Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στην Ηλεία!.Βασικότερος λόγος η τρισχιλιετής διαμάχη Ήλιδος και Πισάτιδος!!!.
Στη τωρινή εποχή να θυμηθούμε τι έγινε με το νοσοκομείο επί Κουτσόγιωργα!!.
Τι έγινε με την Τριανταφυλιά!!.
Γιατί εδώ και όχι εκεί,γιατί εκεί και όχι εδώ και πάει λέγοντας,παίζουμε την κολοκυθιά ενώ ταυτόχρονα βουλιάζουμε συνεχώς χωρίς στην ουσία να μας φταίει κανένας παρά μόνο εμείς!!!.
Μοναδική θέση για το αεροδρόμιο είναι το Επιτάλιο γιατί είναι δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία,γιατί βρίσκεται δίπλα στην πρωτεύουσα του Νομού,(για όσο ακόμα θα υπάρχει ο Νομός εφόσον τα σχέδια λένε για Αχαιοήλιδα),γιατί βρίσκεται πιό κοντά στον Επικούριο,γιατί....γιατί...
Τελικά η διχόνοια φέρνει μαρασμό και εξαφάνιση.Η ΙΣΤΟΡΙΑ διδάσκει όσους θέλουν να διδαχθούν τους υπόλοιπους τους προσπερνά!!!!!!!.
Πλάτων Πισατίδης
email: pyrron@otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Ξεχνάτε ότι η Ανδραβίδα ήταν κάποτε λαμπρή πρωτεύουσα του κάμπου και ότι είχε πολιτικό αεροδρόμιο πριν τον Άραξο και της το πήραν?
Και κάτι πολύ σημαντικό! Η απόσταση από τον Αραξο μέχρι την εθνική οδό, απόπου μπορείς να πας στη Πάτρα είναι 11Km. H ίδια απόσταση από την Ανδραβίδα μέχρι το ίδιο σημείο είναι 21Κm. Αρα διαφορά 10Km, που σε χρόνο κάλυψης της απόστασης είναι μικρότερη διότι τα 11km είναι επαρχιακή οδός, ενώ τα 21km είναι εθνική οδός!
Μήπως το πολιτικό αεροδρόμιο πρέπει να γίνει μόνο στην Ανδραβίδα και να σταματήσει στον Αραξο?