Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Ελευθεριακή Κοινοτητα Ατλαντίδα

«Κανείς δεν μπορεί να προσπερνάει αδιάφορος
ούτε καν ο ίδιος ο χρόνος»

Το ράδιο Αντίλαλος έχει σιωπήσει. Αποτελούσε μία όαση μες την Σαχάρα των ερτζιανών κυμάτων.
Η ελευθεριακή κοινότητα Ατλαντίδα έδωσε τέλος και σε όλες τις άλλες κοινωνικό – πολιτικές και εκδηλώσεις τέχνης, δραστηριότητές της.
Στα πλαίσια μιας κατ’ ευφημισμόν δημοκρατίας όπου κυριαρχούν η διαφθορά, η βία, τα ναρκωτικά κάθε είδους και οι διαπροσωπικές σχέσεις υπάρχουν στα όρια του μηδενός.
Απόπειρα εξεγερσιακού λόγου και πρακτικής εκδηλώνεται από εκλεκτούς νέους της πόλης.
Αναφορά στους 2 Αναρχικούς του Πύργου 1890 και την εφημερίδα τους «Νέο Φως», στους Ρώσους Αναρχικούς του 1905-1921, στην Ισπανική Αυτοδιαχείριση του 1936-1939, στο Μάη του 1968 και κυρίως στην ελεύθερη τέχνη.
Στην τέχνη που σύμφωνα με το Στανισλάφκι τίποτα στο κόσμο όσο αυτή δεν μπορεί να εξυψώσει ή να υποδουλώσει έναν άνθρωπο.
Σπουδαίο το εγχείρημα σε μία πόλη όπου το πολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, αναλώνεται στο τετριμμένο και στη διαρκή προσπάθεια να «κλείσει» τις ρωγμές, που δημιουργούνται στο ιδεολογικό περίβλημα του κοινωνικού – οικονομικού εποικοδομήματος.
Θέλω να ομολογήσω ότι θλίψη μου προκάλεσε το γεγονός ότι οι γενναιόφρονες αυτοί νεολαίοι της πόλης μας εξωθήθηκαν στο να υποστείλουν την σημαία ευγενών ιδεών.
Η μισαλλοδοξία με τους κατευθυνόμενους αγανακτισμένους πολίτες, οι «προοδευτικοί πολίτες» με δηλητηριώδεις ψιθύρους επέβαλαν τελικά την «τάξη».
Είναι βέβαιο όμως και το γνωρίζουμε όλοι ότι οι Ατλαντίδες θα αναδύονται, γιατί:
«ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι αγώνας μνήμης ενάντια στη λήθη».

*Ο τίτλος αυτού του σημειώματος είναι από παλιά αφίσα της ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ
Κ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι καταστροφικές - για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού - ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες... Το πετρέλαιο τελειώνει... Οι βαφτισμένες "εναλλακτικές" πανάκριβες πηγές ενέργειας (βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, "ακίνδυνα" ραδιενεργά κλπ), με τις οποίες κερδοσκοπούν και μας αποπροσανατολίζουν, γίνονται όλο πιο ακριβές, αφού κι αυτές στηρίζονται στο πετρέλαιο...
Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί και οι Μάγια
ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;

http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.youtube.com/watch?v=RQX9WgL7jQc

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ http://apallou.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html