Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Όταν τα τριχίλιαρα γίναν δεκαχίλιαρα

Μετά τους πυρόπληκτους ο Κωστάκης πήρε μέτρα
και για τους πετρόπληκτους
Όταν τα τριχίλιαρα γίναν δεκαχίλιαρα


«Πληρώνουμε και πάμε γενικώς», είναι η φιλοσοφία του Κ. Καραμανλή που πριν να λήξουν καλά - καλά οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα έσπευσε να ανακοινώσει τα μέτρα ανακούφισης για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές. Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν αμέσως μετά την εφαρμογή των αντίστοιχων για τους πυρόπληκτους (για όσους δεν διαθέτουν χιούμορ, να σας πω πως εδώ γελάνε) είναι τα ακόλουθα:
1.Άμεση οικονομική ενίσχυση, ύψους 10 χιλ. ευρώ για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.
2. Επιχορήγηση ποσοστού 50% της ζημιάς που έχει πιστοποιηθεί, ύψους από 10-200 χιλιάδες ευρώ.
3. Για το δανεισμό του υπόλοιπου 50% της ζημιάς που πιστοποιείται, καθώς και για όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες, δίνεται δυνατότητα, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για επιδοτούμενα δάνεια διάρκειας 15 ετών.
4. Χορηγούνται δάνεια διάρκειας 15 ετών με ευνοϊκούς όρους για την αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια.
5. Χορηγούνται δάνεια 5τούς διάρκειας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαια κίνησης.
6. Αναστέλλονται οι οφειλές των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για ένα τρίμηνο, στις εφορίες, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τις Τράπεζες.
7. Σε επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, ενισχύονται οικονομικά οι εργαζόμενοι, με πλήρη κάλυψη του μισθού, του δώρου των Χριστουγέννων και των εισφορών (εργοδότη και εργαζόμενου) για τρεις μήνες.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης


Εν τω μεταξύ, κι επειδή αυτά που λέει σήμερα η κυβέρνηση μας τα ξανάπε, η Αναρχική Πρωτοβουλία Αθηνών- Κορίνθου- Αχαΐας ανέλαβε πρωτοβουλία για την αλληλεγγύη και στήριξη της 70χρονης εργαζομένης Χαρίκλειας Ανανιάδου, που από τις 2/11/08 έχει περάσει στην ανεργία λόγω του εμπρησμού του περιπτέρου της κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ νεαρών και ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, τα ξημερώματα της Κυριακής 2/11/08 και κατά τη διάρκεια συγκρούσεων νεαρών και ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η 70χρονη εργαζόμενη Χαρίκλεια Ανανιάδου είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, το περίπτερό της, να καίγεται και να γίνεται στάχτη.
«Επειδή είμαστε αντίθετοι σε ενέργειες αδιάκριτης τυφλής βίας ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία και Καταστολή που έχουν αρκετές φορές "παράπλευρες απώλειες" ανάμεσα σε συνανθρώπους μας, που και αυτοί βιώνουν την ίδια καταπίεση και εκμετάλλευση από τις μονάδες βαρβαρότητας του άγριου καπιταλισμού, αποφασίσαμε να ανοίξουμε λογαριασμό οικονομικής ενίσχυσης ώστε να συγκεντρωθούν 10.000 ευρώ για να αγορασθεί νέο περίπτερο και να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες της άνεργης ηλικιωμένης Χαρίκλειας Ανανιάδου που παραμένει στο περιθώριο, με πρόβλημα υγείας και αβοήθητη παρά τις μεγαλόσχημες υποσχέσεις του Ψωμιάδη, της νομαρχίας Θεσσαλονίκης και των παραγόντων της εξουσίας στα ΜΜΕ για δήθεν και μάλιστα "γρήγορη αποκατάστασή της"...» - αναφέρουν στην επιστολή τους και προτρέπουν όποιον νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει αυτή την κίνηση, να καταθέσει στον αριθμό 0026-0221-33-0101271081 (Eurobank) το ποσό που μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: