Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Πάτρα

Το παρακράτος
ενάντια στον Αλέξανδρο


«Γνωρίζεται ότι σήμερα 7/12/2008 και περί ώρα 12.00 άτομα του γνωστού χώρου θα συγκεντρωθούν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών (οδός Κορίνθου) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ομοϊδεάτη τους στην Αθήνα». Αυτά αναφέρονταν μεταξύ άλλων σε έγγραφο της Ασφάλειας Αχαΐας για την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πάτρα.
Γνωστός – άγνωστος(!), λοιπόν, ο Αλέξανδρος, για την αστυνομία, του οποίου ο θάνατος(!) ξεσήκωσε τον «γνωστό χώρο». Αυτή είναι η θεωρεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας –διότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει- και προκειμένου να αντιμετωπίσει τον… «γνωστό χώρο» στρατολόγησε την προηγούμενη βδομάδα κάθε φασιστικό απολειφάδι ώστε να την συνδράμει στις επιθέσεις αλλά και τις συλλήψεις μαθητών και φοιτητών.
«Η αδυναμία της πολιτείας και η αμηχανία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα χθεσινά επεισόδια οδήγησαν την κατάσταση σε μια συνταγματική εκτροπή. Η Αστυνομία, ανίκανη να διαχειριστεί αυτή την κρίση, επέτρεψε σε κάποια στοιχεία που δρουν εκμεταλλευόμενα τέτοιες περιστάσεις, και αναφέρομαι στους "Καλαμπόκηδες, στους Γκοτζαμάνηδες και στους χρυσαυγίτες" να μπουν στο πλάι της Αστυνομίας αυτόκλητα και προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους απέναντι σε εκείνους που προκαλούσαν ζημιές», δήλωσε ο νομάρχης Αχαΐας στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο. Δυστυχώς για την αστυνομία, το παραπάνω έγγραφο την εκθέτει ανεπανόρθωτα, αποδεικνύοντας πως όχι μόνο δεν παρεισέφρησαν απρόσκλητοι στους κόλπους της οι Καλαμπόκηδες αλλά έγινε «αγωνιστικό» κάλεσμα σε όλα τα ακροδεξιά στοιχεία του παρακράτους.
Ο δήμαρχος μάλιστα δήλωσε πως «όλως παραδόξως βρέθηκαν δίπλα στους αστυνομικούς περίπου 50 ακροδεξιά στοιχεία, κάποια από τα οποία συνδέονται με παλιές ιστορίες της πόλης (υπόθεση δολοφονίας Τεμπονέρα), οι οποίοι συνέδραμαν την Αστυνομία προκειμένου να εκδιώξει από το παράρτημα τους φοιτητές.»Εμφανίστηκαν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις με ρόπαλα, πετούσαν πέτρες και οπισθοχωρούσαν χωρίς να κάνει τίποτα η Αστυνομία. Μάλιστα η Αστυνομία τους εμφάνισε σαν δήθεν αγανακτισμένους πολίτες, που πλήττονταν από την κατάληψη. Ο πρώτος πυρήνας που ξεκίνησε αυτά τα επεισόδια ήταν άτομα ακροδεξιά με ονοματεπώνυμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες λένε ότι είχαν έρθει στην Πάτρα με λεωφορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: